Jednoduchý recept

Jemný brokolicový krém

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Jemný brokolicový krém 5 1
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 63974

Ingredience

500 g Brokolice
1 ks Cibule
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Pepř černý mletý
150 ml Smetana 33% (šlehačka)
2 špetka Sůl
1 l Vývar zeleninový
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 345 kcal
Kilojoule 1 443kJ
10% Sacharidy 35 g
26% Tuky 19 g
66% Sodík 1 g
19% Bílkoviny 11 g

Jemný brokolicový krém postup přípravy receptu:

1

Omytou brokolici rozebereme na růžičky, košťál nahrubo nakrájíme.

2

V hrnci na másle zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme hladkou moukou a krátce orestujeme. Zalijeme zeleninovým vývarem (nebo vodou), přidáme nakrájený košťál, podle chuti osolíme a vaříme asi 20 minut.

3

Potom přidáme růžičky brokolice a ještě asi 5 minut povaříme. Polévku rozmixujeme tyčovým mixérem, případně ještě přisolíme a nakonec ochutíme rozetřeným česnekem, pepřem a špetkou muškátového oříšku. Polévku zjemníme smetanou a před podáváním znovu prošleháme, aby byl krém jemný a lehký.

Komentáře a hodnocení

 
světluška
Jemný brokolicový krém
Polévka byla výborná. Příště zkusím brokolici rychle spařit a následně rychle zchladit v nádobě z ledem. Tím údajně docílím zpomalení typického šedivění zeleniny.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept