Recept

Candát s kroupetem a hříbky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 63975

Ingredience

600 g Candát obecný
10 g Celer bulvový
30 g Houby sušené
1 hrst Hříbky čerstvé
150 g Krupky trhané
30 g Mrkev kořen
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej rostlinný
2 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel hladkolistá
10 g Petržel kořen
1 kávová lžička Sůl
500 ml Vývar zeleninový
50 g Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 361 kcal
Kilojoule 1 509kJ
12% Sacharidy 45 g
14% Tuky 11 g
39% Sodík 785 mg
42% Bílkoviny 24 g

Candát s kroupetem a hříbky postup přípravy receptu:

1

V hrnci na oleji osmahneme oloupanou, nasekanou šalotku a česnek. Přidáme očištěnou kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky a vše krátce podusíme. Podlijeme vývarem, přidáme propláchnuté krupky, sušené houby a vaříme zvolna 15-20 minut.

2

Potom osolíme, opepříme, zjemníme máslem a před podáváním přidáme ještě najemno nasekanou hladkolistou petrželku.

3

Filety z candáta s kůží osolíme, opepříme, kůži lehce poprášíme moukou a maso opečeme na pánvi z obou stran dokřupava.

4

Očištěné čerstvé houby opečeme na másle, osolíme, opepříme a podáváme s candátem a kroupetem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept