Candát s kroupetem a hříbky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Candát s kroupetem a hříbky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Roman Paulus |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (21%) |
ID receptu: | 63975 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Candát obecný |
10 g | Celer bulvový |
30 g | Houby sušené |
1 hrst | Hříbky čerstvé |
150 g | Krupky trhané |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
30 g | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel hladkolistá |
10 g | Petržel kořen |
50 g | Šalotka |
1 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 8,3mg |
Draslík | 622,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 370,6mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,9mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Hříbky čerstvé, Olej rostlinný, Petržel kořen, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Candát obecný, Houby sušené, Krupky trhané, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Petržel hladkolistá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Candát s kroupetem a hříbky postup přípravy receptu:
1 | V hrnci na oleji osmahneme oloupanou, nasekanou šalotku a česnek. Přidáme očištěnou kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky a vše krátce podusíme. Podlijeme vývarem, přidáme propláchnuté krupky, sušené houby a vaříme zvolna 15-20 minut. |
2 | Potom osolíme, opepříme, zjemníme máslem a před podáváním přidáme ještě najemno nasekanou hladkolistou petrželku. |
3 | Filety z candáta s kůží osolíme, opepříme, kůži lehce poprášíme moukou a maso opečeme na pánvi z obou stran dokřupava. |
4 | Očištěné čerstvé houby opečeme na másle, osolíme, opepříme a podáváme s candátem a kroupetem. |