Pikantule

60 min.
Evropa

Ingredience

      • 4kusyKuřecí prsa
      • 2lžíceOlej rostlinný
      • 1lžíceOmáčka sójová
      • 0,25lžícePolévkové koření Maggi
      • 0,25lžičkaKmín drcený
      • 1lžičkaPaprika mletá sladká
      • 1lžičkaChilli koření mleté
      • 150gramůSýr balkánský
      • 80mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
      • 800gramůBrambory
      • 1lžičkaGrilovací koření
    Počet porcí:
    4

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    541 kcal
    Bílkoviny
    54 g
    Tuky
    24 g
    Sacharidy
    28 g
    Vláknina
    5 g
    Cukr
    2 g
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 150 °C.
    • 2
      Brambory dobře omyjeme, se slupkou je nakrájíme na klínky. Vložíme na plech, zakapeme olejem, posypeme kmínem a v předehřáté troubě pečeme dozlatova.
    • 3
      V mezičase na pánvi orestujeme kuřecí prsa, která jsme nakrájeli na kostky, zakapeme sojovou omáčkou a Maggi, přimícháme chilli a grilovacím koření. Na závěr zaprášíme paprikou a velmi krátce zarestujeme.
    • 4
      Upečené brambory a maso rozdělíme na hluboké talíře, na něj rozdrobíme balkánský sýr, přelijeme šlehačkou a podáváme.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.