Recept

Studená kořeněná rajská polévka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 63987
Kategorie: Studené polévky

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička
1 ks Cibulka lahůdková
2 kávová lžička Cukr třtinový
1 polévková lžíce Libeček
1 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Nové koření mleté
1 špetka Pepř bílý
4 polévková lžíce Petržel hladkolistá
2 polévková lžíce Petržel kudrnka
500 g Rajčata
3 ks Rajčata sušená Bio
0,5 kávová lžička Sůl mořská
50 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

4% Kalorie 84 kcal
Kilojoule 353kJ
5% Sacharidy 19 g
1% Tuky 1 g
25% Sodík 509 mg
5% Bílkoviny 3 g

Studená kořeněná rajská polévka postup přípravy receptu:

1

Očistíme a omyjeme zeleninu a naťe: 1 lahůdkovou cibulku, 2 stroužky česneku, 500g zralých rajčat, 4 lžíce lístků z petržele a 1 lžíci libečkových listů, 1 malou chilli papričku, z které vyškrabeme zrníčka. Vše pokrájíme nadrobno, dáme do mixéru, přidáme na kousky pokrájená sušená rajčata, 50ml vody, po špetce pepř, nové koření a muškátový oříšek.

2

Vše dobře rozmixujeme, podle chuti polévku dosolíme nebo i trošku osladíme 1-2 lžičkami cukru.

3

Polévku nalijeme do talířů, ozdobíme omytou, nadrobno pokrájenou petrželkou kudrkou a servírujeme.

Poznámka

Pokud máme malá cherry rajčátka žlutá a červená, omytá a osušená pokrájíme na čtvrtky a polévku dozdobíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept