Polévka z červené řepy s pomerančovou šťávou
25 min.
Ingredience
- 400gramůČervená řepa
 - 230gramůMrkev kořen
 - 2kusyAvokádo
 - 1kusCibulka lahůdková
 - 1lžíceKopr čerstvý
 - 1kusPomeranče
 - 2lžíceOlej olivový extra panenský
 - 2lžíceOcet jablečný
 - 0,5kusGrapefruity
 - 0,5lžičkaSůl
 - 0,5lžičkaPepř bílý
 
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
626 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
37 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
27 g
Cukr
35 g
Postup přípravy
- 1Oloupané a omyté červené řepy a mrkev nakrájíme nebo nastrouháme na tenké nudličky. Z nich si odložíme na ozdobu přibližně 1/4. Oloupaná avokáda rozpůlíme, odstraníme pecky a pokrájíme je na kostičky. Lahůdkovou očištěnou cibulku pokrájíme na tenká kolečka, zelenou nať částečně odložíme. Kopr omyjeme, vodu setřepeme, drobně pokrájíme a přidáme ho do misky k zelené cibulové nati. Z poloviny sladkého pomeranče a z poloviny grapefruitu vymačkáme do sklenice šťávu.
 - 23/4 mrkve a řepy dáme do mixéru, přidáme vymačkanou ovocnou šťávu, olivový olej, sůl, bílou část cibulky, avokádo a citrónový pepř. Vše rozmixujeme dohladka, konzistence by měla být polohustá. Pokud by bylo potřeba, přidáme šťávu z druhé poloviny pomeranče. Podle chuti polévku můžeme dochutit 1-2 lžícemi jablečného octa a solí.
 - 3Polévku nalijeme do misek, posypeme je zelenou natí z cibulky, pokrájeným koprem, nudličkami mrkve i řepy a servírujeme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.