Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (36%)
ID receptu: 63993

Ingredience

Na těsto
360 g Cukr krupice
510 g Mouka polohrubá
9 ks Vaječný bílek slepičí
9 ks Vaječný žloutek sušený
9 polévková lžíce Voda pitná
Na krém
150 g Cukr krupice
2 ks Cukr vanilka
750 ml Mléko polotučné
500 g Máslo čerstvé
3 ks Pudink vanilkový
3 polévková lžíce Rum
Na marcipán
200 g Cukr moučkový
100 g Mléko plnotučné sušené
50 ml Voda pitná
Na namazání
6 polévková lžíce Marmeláda višňová

Nutriční hodnoty jedné porce

86% Kalorie 1,702 kcal
Kilojoule 7 120kJ
59% Sacharidy 213 g
112% Tuky 84 g
6% Sodík 120 mg
53% Bílkoviny 30 g

Dort slivovice postup přípravy receptu:

1

Plechy vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 150 °C.

2

Suroviny rozdělíme na tři díly, vypracujeme tři těsta (z bílků šleháme tuhý sníh), z nich utvoříme placky, které upečeme dozlatova. Upečené pláty okrojíme do tvaru lahve. Ze zbylého těsta vykrojíme etikety, jaké jsou na lahvi slivovice a uzávěr.

3

V mezičase připravíme krém – v mléce rozšleháme pudinky, vanilkové cukry a svaříme dohusta. Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny, přimícháme rum a postupně zatíráme vychladlý pudinkový krém.

4

Spodní díl natřeme částí marmelády, potřeme rovnoměrně krémem, přikryjeme dalším plátem a postup opakujeme. Vrchní díl přiklopíme a potáhneme marcipánem.

5

Marcipán připravíme zpracováním udaných surovin. Vodu přidáváme opatrně postupně, aby nám vznikla tvárná hmota.

6

Písmena píšeme zředěným cukrářským barvivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept