Dort slivovice

80 min.
Česká republika

Ingredience

  • Na krém
    • 750mililitrůMléko polotučné
    • 3kusyPudink vanilkový
    • 2kusyCukr vanilka
    • 500gramůMáslo čerstvé
    • 360gramůCukr krupice
    • 3lžíceRum
  • Na marcipán
    • 100gramůMléko plnotučné sušené
    • 50mililitrůVoda pitná
    • 200gramůCukr moučkový
  • Na namazání
    • 6lžicMarmeláda višňová
  • Na těsto
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1837 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
84 g
Sacharidy
248 g
Vláknina
3 g
Cukr
151 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plechy vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 150 °C.
  • 2
    Suroviny rozdělíme na tři díly, vypracujeme tři těsta (z bílků šleháme tuhý sníh), z nich utvoříme placky, které upečeme dozlatova. Upečené pláty okrojíme do tvaru lahve. Ze zbylého těsta vykrojíme etikety, jaké jsou na lahvi slivovice a uzávěr.
  • 3
    V mezičase připravíme krém – v mléce rozšleháme pudinky, vanilkové cukry a svaříme dohusta. Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny, přimícháme rum a postupně zatíráme vychladlý pudinkový krém.
  • 4
    Spodní díl natřeme částí marmelády, potřeme rovnoměrně krémem, přikryjeme dalším plátem a postup opakujeme. Vrchní díl přiklopíme a potáhneme marcipánem.
  • 5
    Marcipán připravíme zpracováním udaných surovin. Vodu přidáváme opatrně postupně, aby nám vznikla tvárná hmota.
  • 6
    Písmena píšeme zředěným cukrářským barvivem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.