Svíčková - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 18 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Svíčková
Celkový čas: | 18 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 63995 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Hovězí svíčková |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 kávová lžička | Pepř 4 barev |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 112,0mg |
Draslík | 930,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí svíčková, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř 4 barev mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Svíčková postup přípravy receptu:
1 | Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme příčně na tři silné pláty. Naklepe zlehka jen dlaní. Maso osolíme a opepříme pepřem na steaky. Maso lehce potřeme olivovým olejem a necháme pod fólií v chladu alespoň hodinu. |
2 | Odležené bifteky na rozpáleném oleji smažíme 3 – 4 minuty po každé straně. |
Poznámka
Podáváme s hranolky a volským okem.
Tak já jsem nakonec osolila a opepřila maso až po upečení. Pepř čtyř barev jsem v tu chvíli doma neměla, tak jsem dala normální. Slyšela jsem, že by maso mělo být nějakou dobu vytažené z lednice, aby nedostalo teplotní šok. Takže jsem tak udělala. Po vytažení jsem nechala na prkýnku odpočinout. Krásně pustilo šťávu, kterou jsem si později k masu přilila :) Dělala jsem poprvé a velká spokojenost.
Zkoušela jsem přelít pepřovou omáčkou s koňakem. Vývar, steriliz. zelený pepř a máslo. Dobrý to bylo