Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Svíčková 5 1
Celkový čas: 18 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 63995

Ingredience

800 g Hovězí svíčková
2 polévková lžíce Olej olivový
4 polévková lžíce Olej rostlinný
2 kávová lžička Pepř 4 barev
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 418 kcal
Kilojoule 1 748kJ
1% Sacharidy 2 g
8% Tuky 6 g
20% Sodík 408 mg
105% Bílkoviny 59 g

Svíčková postup přípravy receptu:

1

Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme příčně na tři silné pláty. Naklepe zlehka jen dlaní. Maso osolíme a opepříme pepřem na steaky. Maso lehce potřeme olivovým olejem a necháme pod fólií v chladu alespoň hodinu.

2

Odležené bifteky na rozpáleném oleji smažíme 3 – 4 minuty po každé straně.

Poznámka

Podáváme s hranolky a volským okem.

Komentáře a hodnocení

 
světluška
Svíčková
Tak já jsem nakonec osolila a opepřila maso až po upečení. Pepř čtyř barev jsem v tu chvíli doma neměla, tak jsem dala normální. Slyšela jsem, že by maso mělo být nějakou dobu vytažené z lednice, aby nedostalo teplotní šok. Takže jsem tak udělala. Po vytažení jsem nechala na prkýnku odpočinout. Krásně pustilo šťávu, kterou jsem si později k masu přilila :) Dělala jsem poprvé a velká spokojenost.
 
světluška
Svíčková
Zkoušela jsem přelít pepřovou omáčkou s koňakem. Vývar, steriliz. zelený pepř a máslo. Dobrý to bylo tongue

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept