Jednoduchý recept

Cuketová polévka s marinovanou hlívou ústřičnou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 63997

Ingredience

Na polévku
1 ks Cibule lahůdková
350 g Cuketa
1 polévková lžíce Olej sezamový
2 špetka Pepř cayenský
4 polévková lžíce Pórek
1 kávová lžička Sirup javorový
1 polévková lžíce Sójová pasta Miso
2 špetka Sůl mořská
250 ml Voda pitná
0,5 kávová lžička Zázvor mletý
Na ozdobu polévky
160 g Hlíva ústřičná
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 polévková lžíce Pórek
Marináda na hlívu
1 špetka Chilli koření mleté
2 špetka Kmín drcený
2 polévková lžíce Olej sezamový
1 polévková lžíce Omáčka sójová

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 202 kcal
Kilojoule 847kJ
5% Sacharidy 19 g
16% Tuky 12 g
32% Sodík 637 mg
11% Bílkoviny 6 g

Cuketová polévka s marinovanou hlívou ústřičnou postup přípravy receptu:

1

Očištěnou a omytou hlívu ústřičnou pokrájíme na tenké nudličky. Připravíme si marinádu na hlívu: do mísy dáme sójovou omáčku, sezamový olej, špetku chilli, 2 špetky drceného kmínu, vše promícháme, vložíme do ní pokrájenou hlívu, promícháme ji s marinádou tak, aby houby byly celé obalené marinádou. Necháme je marinovat 30 minut.

2

Mezitím si omytou cuketu pokrájíme na kostičky. Lahůdkovou cibuli a mladý pórek pokrájíme nadrobno, z pórku si odložíme 2 lžíce na ozdobu. Do mixéru dáme cuketu, cibuli, pórek, 1/2 lžičky mletého zázvoru, 1 lžičku javorového sirupu, sůl, pepř, lžíci miso a vodu. Vše rozmixujeme na polohusté pyré. Petrželovou nať omyjeme, vodu setřepeme a pokrájíme nadrobno.

3

Polévku nalijeme do misek, ozdobíme petrželovou natí, marinovanou hlívou a servírujeme.

Poznámka

Miso je fermentovaná vyzrálá pasta ze sojových bobů, určitého druhu obilí a soli. Miso pasta pochází z Japonska a u nás se dá koupit v prodejnách zdravé výživy. Enzymy pasty pomáhají trávit ostatní potravu v žaludku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept