Šnečci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šnečci
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 63999 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
2 stroužek | Česnek |
3 polévková lžíce | Kečup |
250 g | Listové těsto |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 114,6mg |
Draslík | 81,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 80,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Listové těsto, Mouka pšeničná hladká T 650, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Šnečci postup přípravy receptu:
1 | Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 180 °C. |
2 | Na pomoučeném vále rozválíme těsto. |
3 | Těsto potřeme kečupem, v němž jsme rozmíchali utřený česnek. Poklademe plátky slaniny a sýra. Srolujeme do rolády, krájíme na 1,5 c, silné plátky, klademe na plech a potíráme rozšlehaným vejcem. |
4 | Šnečky pečeme v předehřáté troubě dozlatova. |