Jednoduchý recept

Rajčatová polévka

  • Česko
Palec nahoru
2
Palec dolu
0
4
Skvělý recept
4 2 Rajčatová polévka 5 1
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 64
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

0,1 g Bobkový list
33,2 g Cukr krupice
2 l Hovězí vývar základní
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
6,6 g Petržel - nať
13,3 g Polévkové koření
200 g Protlak rajčatový
100 g Rýže loupaná
6,6 g Sůl
66,6 g Tuk
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 194 kcal
Kilojoule 810kJ
7% Sacharidy 25 g
9% Tuky 7 g
40% Sodík 799 mg
12% Bílkoviny 7 g
Rajčatová polévka

Rajčatová polévka postup přípravy receptu:

1

Z tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku a za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme vlažným vývarem.

2

Uvedeme do varu, přidáme bobkový list a za občasného prošlehání zvolna vaříme nejméně 10 minut.

3

Přidáme rajčatový protlak a vaříme ještě 10 minut. Před dovařením polévku přisladíme.

4

Po procezení do polévky přidáme uvařenou a propláchnutou rýži, sůl a znovu ji povaříme.

5

Nakonec polévku dochutíme polévkovým kořením a důkladně povaříme.

6

Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky při podávání.

Poznámka

Voda pitná: na uvaření rýže - dle potřeby

Komentáře a hodnocení

 
JanaB
Uživatel uvařil tento recept
Polévka byla dobrá.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
4
Skvělý recept