Recept

Svatojakubské mušle s květákovou kaší

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 64006

Ingredience

50 g Houby čerstvé
1 špetka Kari koření
250 g Květák
8 ks Mušle svatojakubské
100 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Oříšky piniové
2 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Sezam - semena
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
100 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 432 kcal
Kilojoule 1 806kJ
4% Sacharidy 16 g
50% Tuky 38 g
30% Sodík 606 mg
19% Bílkoviny 10 g

Svatojakubské mušle s květákovou kaší postup přípravy receptu:

1

Z očištěného květáku okrájíme malé růžičky, které na oleji krátce orestujeme, ochutíme kari kořením a podlijeme vodou. Krátce podusíme. Potom dochutíme sezamem a nasucho orestovanými piniovými oříšky.

2

Zbylý květák vložíme spolu s vývarem a smetanou do hrnce a uvaříme doměkka. Potom rozmixujeme, případně dochutíme a podle potřeby ještě propasírujeme přes síto.

3

Očištěné mušle na pánvi zprudka opečeme na přepuštěném másle po obou stranách do zlatohněda. Mušle by měly zůstat uvnitř sklovité, neměly by být zcela propečené, aby vynikla jejich chuť. Ochutíme solí a špetkou čerstvě mletého pepře.

4

Kaši, květákové růžičky a opečené mušle upravíme na talíře, doplníme orestovanými houbami a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept