Jednoduchý recept

Tvarohové knedlíky s čerstvými jahodami

  • Česko
Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Tvarohové knedlíky s čerstvými jahodami 5 1
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 64030

Ingredience

1 ks Citronová kůra
1 ks Cukr vanilka
70 g Mouka pšeničná hladká T 650
70 g Máslo čerstvé
70 g Pšeničná krupice
1 polévková lžíce Rum
1 kávová lžička Sůl
250 g Tvaroh tučný
1 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 414 kcal
Kilojoule 1 734kJ
9% Sacharidy 34 g
33% Tuky 25 g
12% Sodík 234 mg
24% Bílkoviny 13 g

Tvarohové knedlíky s čerstvými jahodami postup přípravy receptu:

1

Změklé máslo smícháme v míse s krupicí, hladkou moukou, vejcem a tvarohem. Vypracujeme těsto, které necháme odležet v lednici asi 2 hodiny.

2

Potom z těsta vyválíme váleček a odkrajujeme z něj tenčí plátky těsta, kterými obalujeme omyté, čerstvé jahody. Knedlíky vaříme v mírně osolené vodě, do které jsme přidali vanilkový cukr, proužek citronové kůry a trochu rumu. Podle velikosti knedlíků vaříme 4-5 minut. Hotové knedlíky vyplavou na hladinu.

3

Zdroj: http://www.lidovky.cz/zkuste-tvarohove-knedliky-s-jahodami-radi-roman-paulus-pi4-/dobra-chut.aspx?c=A130618_154535_dobra-chut_ape

Poznámka

Podáváme přelité rozpuštěným máslem a posypané strouhaným tvarohem. Na posypání můžeme také použít orestovanou skořicovou strouhanku. K tvarohovým knedlíkům se skvěle hodí také poleva z čerstvých rozmačkaných jahod se zakysanou smetanou.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Tvarohové knedlíky s čerstvými jahodami
Naprosto úžasné knedlíky, vůbec není co dodat. smile Velmi doporučuji vyzkoušet, na jednu porci vyjdou čtyři kusy, raději bych hned o polovinu navýšila množství ingrediencí, protože zmizí rychlostí blesku.. blink Jahody jsem měla střední velikosti a pokud třeba někdo použije tvaroh ve vaničce, tak přidá navíc na 4 porce zarovnanou lžíci jak krupice, tak i mouky. Lepší je použít tvaroh v kostce. Máslo jde zaměnit i jiným tukem, ale máslo je nejlepší. Jednoznačně palec nahorusmilesunglasses

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept