Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 64036

Ingredience

2 ks Bobkový list
300 g Chléb toastový
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Citrónová šťáva
800 g Filé z aljašské tresky
50 ml Olej rostlinný
5 ks Pepř černý celý
1 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
1 ks Pórek
3 ks Rajčata
0,5 kávová lžička Rozmarýn sušený
1 špetka Saturejka
0,5 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Tymián sušený
200 ml Víno bílé
800 ml Vývar rybí
3 stroužek Česnek
1 špetka Šafrán
1 kávová lžička Šalvěj sušená

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 438 kcal
Kilojoule 1 832kJ
12% Sacharidy 43 g
16% Tuky 12 g
41% Sodík 812 mg
61% Bílkoviny 34 g

Bujabéza postup přípravy receptu:

1

Rozmražené filé z tresky nakrájíme na střední kostky. Syrové brambory oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na střední plátky.

2

Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno, očištění pórek (jen bílou část) nakrájíme nadrobno, rajčata oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostky, oloupaný česnek (2 stroužky) utřeme se solí.

3

Do většího hrnce vlijeme olej, necháme rozpálit a na něm zpěníme cibuli, přidáme česnek, pórek a lehce zarestujeme. Poté vmícháme rajče, rajčatový protlak, všechno koření, zamícháme a vlijeme víno, které necháme odpařit. Poté vlijeme citronovou šťávu a vývar. Na mírném ohni vaříme, když se vývar začne vařit, vložíme brambory. Po 10 minutách varu přidáme tresku a vaříme na silném plameni. Poté z vývaru vyjmeme brambory a tresku a držíme na teple.

4

Do trouby dáme „sušit“ plátky chleba, které před podáváním potřeme stroužkem česnekem.

5

Vývar přecedíme do teriny a držíme na teple.

6

Polévku podáváme tak, že rozdělíme brambory a maso na talíře, zalijeme vývarem a jako přílohu plátky toastu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept