Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 64037

Ingredience

0,5 kg Játra vepřová
1 polévková lžíce Majoránka
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
700 g Rohlíky bílé
1 kávová lžička Sůl
2 kg Vepřová hlava
0,5 kg Vepřová kůže
1 kg Vepřové koleno
1 kg Vepřové nožičky
3 l Voda pitná
5 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

87% Kalorie 1,712 kcal
Kilojoule 7 162kJ
12% Sacharidy 43 g
148% Tuky 111 g
66% Sodík 1 g
233% Bílkoviny 131 g

Jitrnice postup přípravy receptu:

1

Očištěné maso dáme vařit do vody. Uvařené maso obereme z kostí a umeleme. Do trochy vývaru namočíme nakrájené rohlíky (vymačkáme) a pomeleme s masem. Vmícháme sůl, utřený česnek a všechno koření. Na závěr umeleme játra a vše dobře zamícháme. Aby byla hmota kompaktní a dobře kašovitá, přimícháme trochu vody z masového vývaru. Hmotu plníme do střev, zašpejlujeme, vkládáme do horkého vývaru, v němž jsme vařili maso a při teplotě 85 °C – 90 °C zahříváme, až jitrnice vyplavou. Poté necháme ještě asi 5 minut v polévce.

2

Na závěr jitrnice opláchneme studenou vodou, rozprostřeme v jedné vrstvě a nechám v chladu.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept