Jednoduchý recept

Vídeňská roštěná II

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (65%)
ID receptu: 64041
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
3 polévková lžíce Hořčice plnotučná
500 g Hovězí roštěná plátky M.B.
250 ml Hovězí vývar základní
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
100 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 195 kcal
Kilojoule 816kJ
5% Sacharidy 18 g
11% Tuky 8 g
11% Sodík 223 mg
9% Bílkoviny 5 g
Vídeňská roštěná II
  • Vídeňská roštěná II
  • 1
  • Vídeňská roštěná II
  • 2
  • Vídeňská roštěná II
  • 3
  • Vložit obrázek

Vídeňská roštěná II postup přípravy receptu:

1

Roštěnou nakrájíme na tři plátky a ty z jedné strany pomažeme hořčicí a touto stranou je namočíme v mouce. Mouku nesklepáváme, může tam být velká vrstva.

2

V pánvi rozpálíme olej a roštěnky na něm opečeme 4 minuty z každé strany – začneme pomoučenou stranou dolů. Poté je vyjmeme a dáme stranou.

3

Do pánve přidáme olej, je-li potřeba a zpěníme na něm cibulku nakrájenou na kostičky. Poté ji zalijeme vínem a necháme ho odpařit. Zalijeme vývarem, přidáme roštěnky – opět moučnou stranou dolů a vaříme ještě tři minuty. Mouka na roštěnkách omáčku zahustí.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept