Indiánci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Indiánci
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 64042 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
Na těsto | |
---|---|
40 g | Cukr krupice |
130 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Na krém | |
200 g | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Marmeláda rybízová |
3 ks | Vaječný bílek slepičí |
100 ml | Voda pitná |
Na polevu | |
150 g | Čokoláda na vaření |
3 polévková lžíce | Mléko plnotučné |
40 g | Tuk ztužený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 57g |
---|---|
Cholesterol | 247,1mg |
Draslík | 98,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 288,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Cukr krupice, Vaječný bílek slepičí, Voda pitná, Tuk ztužený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Marmeláda rybízová, Čokoláda na vaření, Mléko plnotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Indiánci postup přípravy receptu:
1 | Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 150°C. |
2 | Nejprve připravíme těsto. Polovinu cukru vyšleháme se žloutky do pěny. Z bílků ušleháme pevný sníh, do něhož po částech zašleháme zbylý cukr. Ke žloutkové pěně vmícháme prosátou mouku a po částech lehce „zabalíme“ bílkový sníh. Vzniklé těsto dáme do cukrářského sáčku a na vyložený plech stříkáme piškoty. Pečeme v předehřáté troubě zhruba 15 – 20 minut. |
3 | V mezičase připravíme krém. Dvě třetinu cukru dáme do kastrolu, přelijeme vodou, zamícháme a na mírném plameni vaříme, až vznikne rozvar (přes drátěné oko vyfukujeme z rozvaru bubliny). |
4 | Z bílků vyšleháme pevný sníh, do kterého zašleháme zbylý cukr. Poté opatrně za stálého šlehání vlijeme cukrový rozvar, až vznikne tuhý krém. Zcela na závěr všleháme marmeládu. |
5 | Krém dáme do cukrářského sáčku a na upečené piškoty ho nastříkáme do tvaru klasických „indiánků“. Po vychlazení indiánky poléváme čokoládovou polevou. Polevu připravíme rozpuštěním a umícháním všech surovin. |