Jednoduchý recept

Boloňské špagety

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 6405
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr krupice
500 ml Hovězí vývar základní
1 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
850 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
50 g Sýr Parmezán
1 kávová lžička Sůl
500 g Vepřové maso mleté
5 l Voda pitná
375 ml Víno červené
2 stroužek Česnek
500 g Špagety, Makarony

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 693 kcal
Kilojoule 2 900kJ
21% Sacharidy 76 g
31% Tuky 24 g
39% Sodík 778 mg
56% Bílkoviny 32 g

Boloňské špagety postup přípravy receptu:

1

Nejprve orestujeme asi 5min dozlatova prolisovaný česnek, najemno nakrájenou cibuli, řapík celeru a mrkev. Zvýšíme teplotu, přidáme mleté maso a za stálého míchání je dohněda osmahneme. Zalijeme vývarem, vínem, přidáme drcená rajčata, cukr a nakrájenou petrželku.

2

Přivedeme k varu, teplotu snížíme a za občasného míchání cca 90min provaříme. Ochutíme solí a pepřem.

3

Mezitím uvaříme špagety v osolené vodě al dente a scedíme.

4

Rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou, posypeme strouhaným parmazánem a podáváme.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept