Sachrdort - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sachrdort
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 64056 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
2 kávová lžička | Citronová kůra |
250 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
350 g | Jablka |
1 polévková lžíce | Kakao - prášek |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
100 g | Máslo čerstvé |
300 g | Mouka polohrubá |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 91g |
---|---|
Cholesterol | 101,8mg |
Draslík | 358,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 126,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Jablka, Kakao - prášek, Kypřicí prášek do pečiva, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Sachrdort postup přípravy receptu:
1 | Plech s vyšším okrajem vyložíme pečicím papírem. Troubu předehřejeme na 180 °C. |
2 | Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a jablka nastrouháme nahrubo. |
3 | V míse utřeme změklé máslo s cukrem, vmícháme vejce, vanilkové cukry, kakao, citronovou kůru, jablka a mouku smíchanou s kypřicím práškem. |
4 | Těsto rovnoměrně rozprostřeme na plech a v předehřáté troubě pečeme dozlatova. Zda je upečené zjistíme vpíchnutím naostřené špejle. Pokud se těsto nelepí, je upečené. |