Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 64059

Ingredience

Na těsto
200 g Cukr krupice
2 polévková lžíce Med včelí
2 kávová lžička Mléko polotučné
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
200 g Máslo čerstvé
2 kávová lžička Soda jedlá
2 ks Vejce slepičí
Na zastříkání
100 ml Rum
Na směs
80 g Cukr krupice
3 polévková lžíce Med včelí
120 g Máslo čerstvé
350 g Ořechy vlašské
Na krém
100 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
300 ml Mléko polotučné
1,5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
250 g Máslo čerstvé
1,5 polévková lžíce Solamyl

Nutriční hodnoty jedné porce

54% Kalorie 1,069 kcal
Kilojoule 4 473kJ
26% Sacharidy 92 g
97% Tuky 72 g
6% Sodík 127 mg
25% Bílkoviny 14 g

Nebe v hubě postup přípravy receptu:

1

Plechy vyložíme pečicím papírem. Troubu předehřejeme na 175 °C.

2

Těsto připravíme z uvedených surovin a rozdělíme na dvě poloviny. Každou rozválíme a vyložíme jimi plechy.

3

První placku v předehřáté troubě pečeme asi 12 – 15 minut.

4

Na druhou placku poklademe směs, kterou připravíme z jemně sekaných ořechů, které na pánvi smícháme s ostatními surovinami na směs a smažíme za stálého míchání, až směs zezlátne. Když směs lehce zchladne, poklademe ji rovnoměrně na druhou, neupečenou placku. Poté vložíme do trouby předehřáté na 175 °C a pečeme 10 – 15 minut.

5

Na krém svaříme mléko, do něhož zašleháme mouku, solamyl a cukr. V míse utřeme změklé máslo s vanilkovým cukrem do pěny. Když mléčná směs vychladne, postupně, po malých částech zatíráme do máslové směsi. Dbáme, aby se nám krém nesrazil.

6

Placku bez ořechové směsi potíráme rumem, až se vsákne. Poté natřeme krémem a přiložíme druhou placku, aby byly ořechy nahoře. Necháme do druhého dne uležet. Poté krájíme a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept