Nejlepší amur - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nejlepší amur
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 64069 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kg | Amur bílý |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 ml | Olej rostlinný |
3 polévková lžíce | Strouhanka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Na zeleninu | |
---|---|
3 ks | Celer řapíkatý |
8 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Kapary |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
1 ks | Lilek |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
350 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
200 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 470,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 364,1mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,6mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Celer řapíkatý, Česnek, Kmín drcený, Lilek, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Kapary mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Amur bílý nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Nejlepší amur postup přípravy receptu:
1 | Rybu očistíme, opláchneme, osušíme a nakrájíme na podkovy. Kukuřičnou strouhanku smícháme s moukou. Lilek nakrájíme na špalíčky, oloupaný česnek podrtíme nožem, tři řapíky celeru opláchneme a nakrájíme na kousky. |
2 | Porce ryby osolíme a obalíme v mouce se strouhankou. Dáme smažit do rozpáleného oleje, po obou stranách jen aby bylo maso lehce růžové. Přendáme na ubrousek, aby se vsákl tuk. |
3 | Do zapékací mísy naskládáme pokrájenou zeleninu včetně konzervovaných rajčat, okořeníme, osolíme, zakapeme olejem a promícháme. |
4 | Zeleninu dáme péci do trouby předehřáté na 175 °C, pečeme zhruba 15 minut. Poté zeleninu posypeme kapary, položíme porce ryby, podlijeme vínem a pečeme asi 15 minut. |
Poznámka
Podáváme s bagetkou.