Jednoduchý recept

Tvarohové knedlíky se švestkami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 64070

Ingredience

1 ks Citronová kůra
1 ks Cukr vanilka
70 g Mouka pšeničná hladká T 650
70 g Máslo čerstvé
70 g Pšeničná krupice
1 polévková lžíce Rum
1 špetka Sůl
250 g Tvaroh jemný
1 ks Vejce slepičí
3 l Voda pitná
1 kg Švestky

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 483 kcal
Kilojoule 2 019kJ
17% Sacharidy 63 g
25% Tuky 19 g
5% Sodík 109 mg
33% Bílkoviny 18 g

Tvarohové knedlíky se švestkami postup přípravy receptu:

1

Změklé máslo smícháme s měkkým tvarohem, krupicí, hladkou moukou, solí a vejcem. Těsto necháme odležet v ledničce asi 2 hodiny.

2

Z těsta nakrájíme čtverečky, do kterých balíme čerstvé švestky (místo pecky můžeme vložit kousek marcipánu - není to však nutné.)

3

Knedlíky vaříme ve vodě s vanilkovým cukrem, kouskem citronové kůry a s rumem podle velikosti 8-10 minut.

4

Po uvaření knedlíky vyjmeme z vody a podáváme teplé.

Poznámka

Podáváme se strouhaným tvarohem nebo orestovanou skořicovou strouhankou, můžeme doplnit švestkovým ragú a zmrzlinou ze slivovice.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept