Omáčka z čerstvých brusinek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 13 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka z čerstvých brusinek
Celkový čas: | 13 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | Roman Paulus |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (21%) |
ID receptu: | 64073 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 168,1mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 165,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,2mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brusinky, Cukr krupice, Pomeranče mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Víno portské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Omáčka z čerstvých brusinek postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce dáme omytou a oloupanou kůru z celého pomeranče, vylisujeme z něj šťávu, přilijeme do hrnce a nakonec přidáme čerstvé brusinky. Vaříme asi 3 minuty. Potom podle chuti osladíme a ještě 5 minut povaříme. |
2 | Pro zlepšení chuti můžeme zalít 2 lžícemi portského. |
Poznámka
Brusinková omáčka je vhodná ke krocanovi, k pečeným masům nebo na přelití pudinků.