Nejlepší bábovka

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
669 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
23 g
Sacharidy
102 g
Vláknina
2 g
Cukr
55 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Větší formu na bábovku vymažeme rozpuštěným máslem a vysypeme moukou. Troubu předehřejeme na 160 °C.
  • 2
    V míse ušleháme do pěny cukr se žloutky a vejcem. Bílky se solí vyšleháme do pevného sněhu.
  • 3
    Ke žloutkové pěně přimícháme rozpuštěné máslo a střídavě mouku a vlažné mléko. Vymícháme hladké těsto, do kterého lehce „zabalíme“ sníh z bílků.
  • 4
    Těsto vlijeme do formy a v předehřáté troubě pečeme asi 35 – 45 minut.
  • 5
    Bábovku necháme lehce zchladnout, opatrně vyklopíme na mřížku, posypeme moučkovým cukrem a necháme vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.