Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 64074

Ingredience

300 g Cukr krupice
200 ml Mléko polotučné
350 g Mouka polohrubá
250 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
5 ks Vaječný bílek slepičí
5 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí
Na formu
2,5 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
50 g Máslo čerstvé
Na posypání
3 polévková lžíce Cukr moučkový

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 913 kcal
Kilojoule 3 821kJ
28% Sacharidy 102 g
67% Tuky 50 g
6% Sodík 121 mg
30% Bílkoviny 17 g

Nejlepší bábovka postup přípravy receptu:

1

Větší formu na bábovku vymažeme rozpuštěným máslem a vysypeme moukou. Troubu předehřejeme na 160 °C.

2

V míse ušleháme do pěny cukr se žloutky a vejcem. Bílky se solí vyšleháme do pevného sněhu.

3

Ke žloutkové pěně přimícháme rozpuštěné máslo a střídavě mouku a vlažné mléko. Vymícháme hladké těsto, do kterého lehce „zabalíme“ sníh z bílků.

4

Těsto vlijeme do formy a v předehřáté troubě pečeme asi 35 – 45 minut.

5

Bábovku necháme lehce zchladnout, opatrně vyklopíme na mřížku, posypeme moučkovým cukrem a necháme vychladnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept