Jednoduchý recept

Piškot do polévky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 64091

Ingredience

40 g Mouka polohrubá
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

4% Kalorie 76 kcal
Kilojoule 317kJ
2% Sacharidy 8 g
4% Tuky 3 g
5% Sodík 99 mg
8% Bílkoviny 5 g

Piškot do polévky postup přípravy receptu:

1

Z bílků ušleháme pevný sníh, do kterého vmícháme rozšlehané žloutky, prosátou mouku a sůl.

2

Na plech vyložený pečicím papírem rozetřeme piškotovou hmotu ve vrstvě silné asi 1,5cm.

3

Piškot pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 15 minut. Po upečení vyklopíme, odstraníme pečicí papír a necháme vychladnout.

4

Piškot nakrájíme na kousky.

Poznámka

Piškot vkládáme do čirého vývaru, je vhodný i do bylinkové a rajčatové polévky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept