Piškot do polévky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Piškot do polévky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 64091 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
40 g | Mouka polohrubá |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 49,5mg |
Vláknina | 740,0mg |
Vitamín A | 141,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Piškot do polévky postup přípravy receptu:
1 | Z bílků ušleháme pevný sníh, do kterého vmícháme rozšlehané žloutky, prosátou mouku a sůl. |
2 | Na plech vyložený pečicím papírem rozetřeme piškotovou hmotu ve vrstvě silné asi 1,5cm. |
3 | Piškot pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 15 minut. Po upečení vyklopíme, odstraníme pečicí papír a necháme vychladnout. |
4 | Piškot nakrájíme na kousky. |
Poznámka
Piškot vkládáme do čirého vývaru, je vhodný i do bylinkové a rajčatové polévky.