Vinná polévka ze silného vývaru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vinná polévka ze silného vývaru
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 64093 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
Polévka | |
---|---|
750 ml | Hovězí vývar základní |
1 špetka | Pepř cayenský |
125 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
125 ml | Víno bílé |
Žloutková smetana | |
2 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 291,5mg |
Draslík | 167,7mg |
Vláknina | 27,2mg |
Vitamín A | 345,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 35,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Pepř cayenský, Sůl, Víno bílé, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 12% (konzumní), Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vinná polévka ze silného vývaru postup přípravy receptu:
1 | Silný masový vývar v hrnci povaříme s vínem a smetanou 5 minut. Potom odstavíme z plotny. |
2 | V misce rozmícháme čerstvé žloutky se 2 lžícemi smetany a směs za stálého míchání vlijeme do polévky - už nevaříme! |
3 | Polévku osolíme a ochutíme cayenským pepřem. |
4 | Ihned podáváme. |