Recept

Pastinák s kvasnicovými vločkami a marinovanou zeleninou

  • Německo
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 64097

Ingredience

Marináda
0,5 polévková lžíce Olej sezamový
2 polévková lžíce Omáčka Shoyu
2 polévková lžíce Voda pitná
Zelenina, semínka a ovoce
2 polévková lžíce Brusinky
1 ks Chilli paprička
1 ks Cuketa
50 g Meruňky sušené
1 ks Paprika oranžová
2 ks Rajčata
Omáčka
0,5 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kávová lžička Cukr třtinový
1,5 kávová lžička Kari koření
2 polévková lžíce Olej kokosový
2 špetka Pepř 4 barev
2 polévková lžíce Petržel hladkolistá
2 polévková lžíce Pískavice řecké seno
2 ks Rajčata
4 ks Rajčata sušená Bio
2 polévková lžíce Slunečnice loupaná
2 špetka Sůl mořská
2 polévková lžíce Voda pitná
1 kávová lžička Zázvor mletý
2 stroužek Česnek
Pastináková směs
3 polévková lžíce Kvasnicové vločky
340 g Pastinák
2 špetka Pepř bílý
2 špetka Sůl mořská
2 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 435 kcal
Kilojoule 1 819kJ
20% Sacharidy 71 g
20% Tuky 15 g
43% Sodík 864 mg
17% Bílkoviny 10 g

Pastinák s kvasnicovými vločkami a marinovanou zeleninou postup přípravy receptu:

1

Nejdříve si připravíme marinádu pro zeleninu: v míse vymícháme olej se syrovou nepasterovanou sójovou omáčkou (nama shoyu) a vodou. Omyjeme papriku, malou chilli papričku, malou cuketku a rajčata. Z paprik odstraníme semínka, chilli pokrájíme na velmi tenké nudličky, papriku na proužky a rajčata na kostičky. Vše promícháme s marinádou a necháme marinovat 30 minut.

2

Sušené ovocem, které použijeme na dochucení hotového jídla: omyté sušené meruňky a brusinky (nesýřené) omyjeme v sítu pod tekouci vodou a necháme je okapat. Meruňky pak namočíme do vody, aby nabobtnaly.

3

Pak si připravíme omáčku: zralá masitá rajčata omyjeme, oloupeme, odstraníme semínka, pokrájíme je na kostičky a dáme je do mixéru. Přidáme pokrájená sušená rajčata. Z omytých snítek petrželky otrháme lístky, oloupané stroužky česneku drobně nakrájíme a oboje přidáme k rajčatům. Rajčata dochutíme solí, pepřem, kari kořením, třtinovým cukrem, mletým zázvorem, troškou citronové šťávy, kokosovým olejem a rozmixujeme na hladkou omáčku. Pokud by byla velmi hustá, přidáme 2 lžíce vody.

4

Oloupaný a omytý pastinák nastrouháme na hrubém struhadle do mísy. Přidáme k němu kvasnicové vločky, promícháme, podle chuti směs dosolíme a posypeme čerstvě pomletým pepřem a zředíme 1-2 lžícemi vody.

5

Marinovanou zeleninu scedíme z marinády, přidáme k ní slunečnicová semínka, naklíčené řecké seno - pískavici, na proužky pokrájené sušené meruňky a brusinky. Vše promícháme.

6

Na talíře rozdělíme pastinák s kvasnicovými vločkami, k nim přidáme míchanou marinovanou zeleninu, kterou polejeme omáčkou z rajčat a hned servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept