Šalotky v červeném víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šalotky v červeném víně
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 110 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 64100 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
30 g | Máslo čerstvé |
500 g | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
125 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 9,0mg |
Draslík | 457,3mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Šalotka, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Šalotky v červeném víně postup přípravy receptu:
1 | V kastrolu na rozpuštěném másle necháme zpěnit oloupané šalotky. Potom šalotky posypeme cukrem a za stálého obracení necháme zkaramelizovat. Zalijeme je vínem tak, aby byly téměř ponořené, osolíme a krátce povaříme. |
2 | Kastrol se šalotkami dáme do trouby a šalotky zvolna pečeme při 150°C asi 1,5 hodiny. Víno se má odpařit na konzistenci sirupu. |
3 | Můžeme podávat teplé i vychladlé. |