Smažené plátky lilku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené plátky lilku
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 64101 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 hrst | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
500 g | Lilek |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 309,4mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 140,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Citronová šťáva, Lilek, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Smažené plátky lilku postup přípravy receptu:
1 | Omytý lilek podélně nakrájíme na plátky silné asi 0,5cm. Plátky osolíme, naskládáme na sebe na talíř a necháme asi 30 minut stát. Potom plátky osušíme. |
2 | V pánvi na rozehřátém oleji postupně plátky smažíme po obou stranách. Po usmažení je necháme okapat na papírové utěrce. |
3 | V pánvi nakonec osmažíme nadrobno nakrájený česnek. |
4 | Osmažené plátky lilku vrátíme do pánve, opepříme, ochutíme citronovou šťávou a přidáme lístky bazalky. Pod pokličkou necháme vychladnout. |