Palec nahoru
3
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 3 Nejlepší bublanina 5 1
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (36%)
ID receptu: 64115

Ingredience

1 kávová lžička Citronová kůra
300 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
600 g Jahody zahradní
1 ks Kypřicí prášek do pečiva
130 ml Mléko polotučné
435 g Mouka polohrubá
130 ml Olej rostlinný
6 ks Vejce slepičí
Na pekáč
40 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Pšeničná mouka hrubá
Na posypání
2 polévková lžíce Cukr moučkový

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 840 kcal
Kilojoule 3 515kJ
34% Sacharidy 121 g
46% Tuky 35 g
4% Sodík 85 mg
30% Bílkoviny 17 g

Nejlepší bublanina postup přípravy receptu:

1

Jahody opláchneme a necháme okapat. Pekáč vymažeme rozpuštěným máslem a vysypeme moukou. Před pečením troubu předehřejeme na 180 °C.

2

V míse pečlivě rozšleháme do husté pěny vejce s cukrem a vanilkovým cukrem.

3

Do pěny poté přidáváme mléko, olej, nastrouhanou citronovou kůru a mouku, v níž jsme rozmíchali kypřicí prášek.

4

Těsto vlijeme do pekáče, poklademe ovocem a v předehřáté troubě pečeme asi 30 minut.

5

Před podáváním můžeme posypat moučkovým cukrem.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Nejlepší bublanina
Bublanina je opravdu moc dobrá a vláčná. Jde ji samozřejmě připravit i s jiným ovocem. Tuto bublaninu peču už několik let jen s drobnou změnou, že dávám 150 g oleje a 150 g mléka. Dá se použít i moučkový cukr. Peču na hlubokém plechu s okraji vyloženém papírem na pečení. Z tohoto množství je 12 kousků ke kávě , bublanina je krásně vysoká a ovoce nepadá na dno. Jahody jsem měla větší, tak jsem je nakrájela na menší kousky a trochu pocukrovala. Pekla jsem při teplotě cca 170°C. Doporučuji vyzkoušet a dávám palec nahoru.smile
 
faltama
Nejlepší bublanina
Opravdu ta nejlepší bublanina! tongue

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
3
Palec dolu
0
5
Ověřený recept