Bylinková jarní šťáva - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 14 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bylinková jarní šťáva
Celkový čas: | 14 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 14 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 64135 |
Kategorie: | Povzbuzující nápoje |
Ingredience
5 polévková lžíce | Fialka květ |
100 g | Grešík Jitrocel list |
1 ks | Hrušky |
1 ks | Jablka |
200 g | Kopřiva |
100 g | Pampeliška květ |
1 ks | Pomeranče |
5 polévková lžíce | Sedmikráska |
50 g | Šťovík |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 90g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 62g |
Vitamín A | 5g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 144,5mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrušky, Jablka, Kopřiva, Pomeranče mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Šťovík mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Fialka květ, Grešík Jitrocel list, Pampeliška květ, Sedmikráska nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Bylinková jarní šťáva postup přípravy receptu:
1 | Vršky s mladými listy kopřiv, mladé pampeliškové a jitrocelové listy, šťovík, fialku - květ, sedmikrásku - květ, omyjeme a dáme do odšťavovače. Omytý pomeranč oloupeme, dužinu pokrájíme. Jablko a hrušku omyjeme, rozkrojíme, vykrojíme jadřince a ovoce přidáme k bylinkám do odšťavovače. |
2 | Šťáva z bylinek je chutná a hlavně zdravá. Podáváme ji hned čerstvou. |