Jednoduchý recept

Smetanový hovězí guláš

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 64141

Ingredience

1 ks Cibule
750 g Hovězí plec
50 ml Olej rostlinný
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
2 špetka Pepř černý mletý
1 ks Rozmarýn čerstvý
200 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
250 ml Voda pitná
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 540 kcal
Kilojoule 2 258kJ
2% Sacharidy 6 g
44% Tuky 33 g
16% Sodík 311 mg
91% Bílkoviny 51 g

Smetanový hovězí guláš postup přípravy receptu:

1

V kastrolu na rozehřátém oleji postupně zprudka osmahneme na kousky nakrájené hovězí maso. Osolíme, opepříme a maso vyjmeme.

2

Ve výpeku osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Zaprášíme mletou paprikou, vrátíme maso a bez pokličky smažíme, až se šťáva odpaří. Potom přilijeme horkou vodu do výšky asi 2cm a pod pokličkou maso dusíme doměkka asi 90 minut.

3

Chvíli před koncem dušení přidáme do hrnce snítku čerstvého rozmarýnu a přilijeme smetanu. Krátce povaříme, guláš případně dochutíme a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept