Recept

Sušený chlebík z cukety s cibulkou a semínky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 260 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 240 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 64162

Ingredience

2 ks Cibulka lahůdková
1 ks Cuketa
0,5 kávová lžička Kmín římský
100 g Lněné semínko
0,5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
2 špetka Pepř zelený mletý
4 polévková lžíce Sezam - semena
100 g Slunečnice loupaná
0,5 kávová lžička Sůl
2 polévková lžíce Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 283 kcal
Kilojoule 1 183kJ
4% Sacharidy 15 g
30% Tuky 23 g
7% Sodík 144 mg
16% Bílkoviny 9 g

Sušený chlebík z cukety s cibulkou a semínky postup přípravy receptu:

1

Omytou velkou cuketu rozkrojíme podélně na pokrájíme i se zrníčky na plátky a dáme je do mixéru. Očistíme 2 stroužky česneku a 2 větší lahůdkové cibule. Česnek pokrájíme na plátky, cibuli na tenká kolečka. K cuketě přidáme česnek, 50g lněných semínek, sůl, pepř, olej a vodu. Vše rozmixujeme na polohusté těsto, které z mixéru dáme do mísy.

2

Do těsta ještě přidáme slunečnicová loupaná semínka, celá lněná semínka (50g), sezamová semínka, kmín a pokrájenou cibuli. Podle chuti ještě těsto případně dosolíme a vše dobře promícháme.

3

Troubu si předehřejeme na 40°C. Plech si vyložíme pečícím papírem, na něj rozetřeme těsto tak, aby bylo silné jen 0.5cm. Plech s těstem vložíme do trouby, troubu pootevřeme asi na 10cm. Budeme ho sušit 2-3hodiny. Pak ho opatrně překlopíme na druhý plech s pečícím papírem, rádýlkem mírně předkrájíme plátky, aby po usušení se lépe nalámaly. Sušíme z druhé strany další 2-3 hodiny.

4

Chlebík po usušení nalámeme nebo rozkrájíme. Uchováváme po vychladnutí v dobře uzavřené dóze. Dobrou chuť.

Poznámka

Sušený chlebík je chutný s čerstvou zeleninou (papriky, rajčata, avokádo, kedlubna, salát) nebo potřené dipy, pomazánkami a pod.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept