Italský dresink - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Italský dresink
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 64167 |
Kategorie: | Dresinky |
Ingredience
0,5 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
12% Kalorie 238 kcal
Kilojoule 995kJ
0% Sacharidy 2 g
35% Tuky 26 g
12% Sodík 235 mg
1% Bílkoviny 0 g
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 51,5mg |
Vláknina | 600,0mg |
Vitamín A | 0,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Ocet vinný červený, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Italský dresink postup přípravy receptu:
1 | V misce smícháme červený vinný ocet se solí a pepřem. Metličkou zašleháme olivový olej. |
2 | Dresink ochutíme nasdrobno nasekaným česnekem a petrželkou. |
Poznámka
Používáme na saláty.