Brambory na másle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory na másle
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 64171 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
750 g | Brambory vařené ve slupce |
30 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
10% Kalorie 202 kcal
Kilojoule 844kJ
9% Sacharidy 32 g
9% Tuky 6 g
26% Sodík 527 mg
10% Bílkoviny 5 g
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 9,0mg |
Draslík | 771,3mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Brambory na másle postup přípravy receptu:
1 | Brambory vařené ve slupce oloupeme, menší brambory necháme celé, větší rozkrojíme na poloviny. |
2 | V kastrolu rozpustíme máslo, mírně osolíme a promícháme s nasekanou petrželkou a připravenými bramborami. |
Poznámka
Podáváme jako přílohu.