Recept

Nejlepší dortový korpus

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 64174

Ingredience

0,5 kávová lžička Citronová kůra
130 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
170 g Mouka pšeničná hladká T 650
34 g Máslo čerstvé
4 ks Vejce slepičí
20 ml Voda pitná
Na formu
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
40 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 348 kcal
Kilojoule 1 457kJ
13% Sacharidy 47 g
19% Tuky 14 g
3% Sodík 55 mg
15% Bílkoviny 8 g

Nejlepší dortový korpus postup přípravy receptu:

1

Formu vymažeme rozpuštěným máslem a vysypeme moukou.

2

K přípravě těsta použijeme vejce, která mají pokojovou teplotu.

3

Ve šlehači asi 7 minut šleháme celá vejce s cukrem. Než budou vejce ušlehaná dosvětla, přiléváme velmi pomalu horkou vodu.

4

Do hmoty vmícháme citronovou kůru, po částech prosátou mouku, v níž jsme promíchali vanilkový cukr, na závěr rozpuštěné máslo.

5

Těsto vlijeme do formy a v troubě předehřáté na 170 °C pečeme 45 minut. Zda je korpus upečený, poznáme tak, že vpíchneme do těsta špejli a pokud se na ni těsto nelepí, je korpus upečený.

6

Po upečení necháme korpus vychladnout ve formě „hlavou dolů“. Vychladlý corpus položíme na talíř tak, jak byl ve formě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept