Recept

Nejlepší dukátové buchtičky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 80 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 64177

Ingredience

Na těsto
10 g Citronová kůra
80 g Cukr krupice
25 g Droždí
750 ml Mléko polotučné
600 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí
Na vymazání a potírání
130 g Máslo čerstvé
Na šodo
100 g Cukr krupice
10 g Cukr vanilka
8 ks Vaječný žloutek slepičí
500 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

54% Kalorie 1,069 kcal
Kilojoule 4 474kJ
32% Sacharidy 115 g
66% Tuky 49 g
14% Sodík 279 mg
48% Bílkoviny 27 g

Nejlepší dukátové buchtičky postup přípravy receptu:

1

Pekáč vymažeme rozpuštěným máslem.

2

V misce utřeme rozdrobené droždí s cukrem, lžící vlažného mléka a vmícháme lžíci mouky. Necháme droždí vzejít.

3

Do mísy prosejeme mouku (hrst si necháme na vál), cukr, strouhanou citronovou kůru, sůl, mléko s rozšlehanými vejci, rozpuštěné máslo a vykynutý kvásek. Vypracujeme hladké, nelepivé těsto. Pod utěrkou necháme těsto asi 60 minut kynout.

4

Z vykynutého těsta uválíme úzké válečky, krájíme z nich malé dílky, které krájíme na malé kousky. Klademe je těsně vedle sebe do pekáče, po všech stranách pečlivě potíráme rozpuštěným máslem. Buchtičky necháme v pekáči vykynout. Před pečením ještě potřeme celý povrch máslem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C dozlatova.

5

V mezičase připravíme šodó. Žloutky šleháme s cukrem do pěny, zašleháme víno a ve vodní lázni za stálého šlehání necháme zhoustnout, ale nevaříme. Do hotového šodó vmícháme vanilkový cukr.

6

Buchtičky rozdělujeme na porce a na talíři přeléváme šodó.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept