Recept

Nejlepší jablkový strouhaný koláč

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 64198

Ingredience

0,5 kávová lžička Citronová kůra
110 g Cukr krupice
1 balení Cukr vanilka
0,5 ks Kypřicí prášek do pečiva
400 g Mouka polohrubá
170 g Máslo čerstvé
50 g Ořechy vlašské
3 ks Vejce slepičí
Na náplň
60 g Cukr krupice
1 balení Cukr vanilka
800 g Jablka
250 ml Mléko polotučné
1 balení Pudink vanilkový
2 polévková lžíce Rum
0,5 kávová lžička Skořice mletá
Na formu
50 g Máslo čerstvé
2,5 polévková lžíce Pšeničná mouka hrubá

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 820 kcal
Kilojoule 3 433kJ
29% Sacharidy 105 g
54% Tuky 41 g
2% Sodík 44 mg
26% Bílkoviny 14 g

Nejlepší jablkový strouhaný koláč postup přípravy receptu:

1

Dortovou formu vymažeme rozpuštěným máslem a vysypeme moukou.

2

Citronovou kůru nastrouháme, vlašské ořechy umeleme, máslo necháme změknout.

3

V míse promícháme mouku s kypřicím práškem, cukrem, vanilkovým cukrem, citronovou kůrou, rozšlehanými vejci a změklým máslem. Vypracujeme hladké těsto. Polovinu těsta dáme ve fólii do lednice, druhou polovinu do mrazáku.

4

Z mléka, vanilkového cukru a pudinku uvaříme pudink, za občasného míchání necháme vychladnout.

5

Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, nastrouháme nahrubo a promícháme s cukrem, skořicí a rumem.

6

Polovinu těsta z lednice rozválíme, vložíme do formy, vyložíme těstem i okraje. Na těsto nalijeme pudink, na něj navrstvíme jablka a zasypeme nastrouhaným těstem z mrazáku.

7

Koláč pečeme v troubě předehřáté na 170 °C, až zezlátne.

8

Koláč podáváme vychladlý.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept