Recept

Mražený voňavý ořecho-čokoládový koláč

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 64207

Ingredience

2 ks Datle medjool
2 ks Fíky čerstvé
100 g Karob
2 polévková lžíce Kokos - mletý (Kopra)
1 polévková lžíce Maca prášek
150 g Mandle
3 polévková lžíce Olej kokosový
100 g Ořechy vlašské
2 polévková lžíce Oříšky piniové
50 g Sezam - semena
1 špetka Sůl mořská
1 ks Vanilkový lusk
60 ml Voda pitná
1 polévková lžíce sirup agávový
3 polévková lžíce Čokoláda 70% kakao
50 g Konopné semínko loupané

Nutriční hodnoty jedné porce

51% Kalorie 1,012 kcal
Kilojoule 4 234kJ
19% Sacharidy 68 g
112% Tuky 84 g
5% Sodík 96 mg
42% Bílkoviny 24 g

Mražený voňavý ořecho-čokoládový koláč postup přípravy receptu:

1

Pokrájené loupané mandle, vlašské ořechy, konopná semínka a sezam dáme do mixéru. Přidáme k nim sůl, sirup, vodu, karobový prášek, strouhaný kokos, prášek maca a vše rozmixujeme. Během mixování přidáme na kousky pokrájené omyté datle, čerstvé omyté fíky, zrníčka z jednoho vanilkového lusku a olej. Mixujeme do doby, až budeme mit polohusté, hladké těsto.

2

Těsto dáme na vál, přidáme k němu na malé kousky pokrájenou kvalitní čokoládu, pokrájené piniové oříšky a vše zpracujeme. Koláčovou formu si vyložíme pečícím papírem. Těsto na vále rozválíme na placku, opatrně ji dáme do připravené formy, uhladíme ji a vložíme na hodinu do mrazničky.

3

Po hodině koláč nakrájíme na porce a servírujeme.

Poznámka

Z plodiny maca se vyrábí Bio prášek. Maca je přezdívána jako "peruánský ženšen", pochází z And. Je známá tím, že má účinky proti stresu, výborný účinek na zvýšení vitality, plodnosti, sex. zdraví a fyz. výdrže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept