Nejlepší krůtí prsíčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nejlepší krůtí prsíčka
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 64221 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 ks | Citrony |
150 g | Cuketa |
800 g | Krůtí prsa |
100 g | Máslo čerstvé |
80 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 ks | Šalotka |
1 kávová lžička | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
1 ml | Vývar drůbeží |
4 ks | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 160,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 600,9mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 32,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Citrony, Cuketa, Krůtí prsa, Šalotka, Sůl, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Nejlepší krůtí prsíčka postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou šalotku nakrájíme nadrobno, cuketu zbavíme jadérek a nakrájíme na kostičky. Citron oloupeme a rozdělíme na měsíčky. |
2 | V misce smícháme mouku se solí a pepřem (polovina dávky). Umytá a osušená krůtí prsa obalíme v ochucené mouce. |
3 | Na 3 lžících rozpáleného olivového oleje maso z obou stran usmažíme. Poté maso vyjmeme, na pánev nalijeme citronovou šťávu a víno. Necháme chvíli odpařit a zalijeme vývarem (nejlepší je krůtí vývar). Do vývaru vrátíme maso, zbylé máslo, které necháme rozpustit. Poté přidáme měsíčky z citronu, drobně posekanou petrželovou nať a dobře promícháme. |
4 | Na další pánvi na zbylém olivovém oleji orestujeme žampiony vcelku, osolíme a opepříme. Přidáme 50 g másla, cuketu a šalotku. |
5 | Na talíři servírujeme žampionovou směs a krůtí maso, které přelijeme citronovou omáčkou. |