Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 64229

Ingredience

5 polévková lžíce Cukr krupice
1 polévková lžíce Kakao - prášek
4 polévková lžíce Mouka polohrubá
2 polévková lžíce Olej rostlinný
5 ks Vaječný bílek slepičí
5 ks Vaječný žloutek slepičí
Na tvarohovou náplň
150 g Cukr moučka
250 g Máslo čerstvé
500 g Tvaroh tučný
Na polevu
2 polévková lžíce Kakao - prášek
200 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Solamyl
3 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 659 kcal
Kilojoule 2 759kJ
4% Sacharidy 15 g
82% Tuky 62 g
3% Sodík 51 mg
25% Bílkoviny 14 g

Nejlepší míša řezy postup přípravy receptu:

1

Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 170 °C.

2

V míse ušleháme žloutky s cukrem do pěny, přimícháme mouku smíchanou s kakaem. Poté zašleháme olej.

3

Z bílků ušleháme pevný sníh. Polovinu zamícháme do žloutkového těsta, zbytek sněhu lehce do těsta „zabalíme“.

4

Těsto na korpus rozprostřeme na plech a v předehřáté troubě pečeme zhruba 10 minut. Korpus je upečený, pokud se těsto nechytá vpíchnuté špejle.

5

Upečený korpus necháme na plechu vychladnout.

6

Na náplň vyšleháme změklé máslo a cukrem do pěny, přimícháme tvaroh a vymícháme hladkou, pevnou náplň.

7

Na polevu dáme máslo do vodní lázně, přimícháme kakao, trochu vody a Solamyl.

8

Na korpus rozetřeme tvarohovou náplň, přelijeme polevou a necháme půl hodiny v pokojové teplotě. Poté přes noc vychladíme řezy v chladničce.

9

Řezy z plechu nevyndáme, krájíme přímo na něm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept