Jednoduchý recept

Telecí guláš se smetanou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 64231

Ingredience

2 ks Cibule
250 ml Hovězí vývar základní
40 g Máslo přepuštěné
2 špetka Pepř černý mletý
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
750 g Telecí plec
3 polévková lžíce Víno bílé
1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 448 kcal
Kilojoule 1 875kJ
2% Sacharidy 8 g
36% Tuky 27 g
27% Sodík 534 mg
72% Bílkoviny 41 g

Telecí guláš se smetanou postup přípravy receptu:

1

Telecí maso nakrájíme na kousky a v hrnci na přepuštěném másle zprudka osmahneme. Maso vyjmeme, osolíme a opepříme.

2

Ve výpeku z masa osmahneme oloupanou, nasekanou cibuli, vrátíme zpět maso, zalijeme vínem a tekutinu necháme odpařit. Přilijeme asi na 2cm vysoko vývaru a pod pokličkou maso dusíme zvolna asi 25 minut.

3

Potom přidáme několik lístků šalvěje, vmícháme smetanu a povaříme ještě 20 minut do změknutí masa.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept