Telecí guláš se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí guláš se smetanou
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 64231 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
250 ml | Hovězí vývar základní |
40 g | Máslo přepuštěné |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Šalvěj čerstvá |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
750 g | Telecí plec |
3 polévková lžíce | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 230,0mg |
Draslík | 712,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 60,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Šalvěj čerstvá, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Telecí plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Máslo přepuštěné nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Telecí guláš se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Telecí maso nakrájíme na kousky a v hrnci na přepuštěném másle zprudka osmahneme. Maso vyjmeme, osolíme a opepříme. |
2 | Ve výpeku z masa osmahneme oloupanou, nasekanou cibuli, vrátíme zpět maso, zalijeme vínem a tekutinu necháme odpařit. Přilijeme asi na 2cm vysoko vývaru a pod pokličkou maso dusíme zvolna asi 25 minut. |
3 | Potom přidáme několik lístků šalvěje, vmícháme smetanu a povaříme ještě 20 minut do změknutí masa. |