Švestkový žahour
50 min.
Ingredience
- 1000gramůŠvestky
 - 125mililitrůVoda pitná
 - 50gramůCukr krupice
 - 2kusyHřebíček
 - 1kusSkořice celá
 - 1lžičkaCitronová kůra
 - 2lžíceCitronová šťáva
 
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
152 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
7 g
Cukr
30 g
Postup přípravy
- 1V hrnci přivedeme k varu vodu s cukrem, citronovou šťávou, kůrou a kořením.
 - 2Přidáme rozpůlené, vypeckované švestky a za častého míchání vaříme, až se slupka na švestkách začně svrašťovat a dužina se téměř rozpadá.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.