Jednoduchý recept

Meruňková omáčka s bílým vínem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 64235

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
150 g Cukr krupice
500 g Meruňky
1 ks Skořice celá
2 polévková lžíce Voda pitná
100 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 251 kcal
Kilojoule 1 051kJ
17% Sacharidy 60 g
1% Tuky 1 g
0% Sodík 4 mg
4% Bílkoviny 2 g

Meruňková omáčka s bílým vínem postup přípravy receptu:

1

V hrnci přivedeme k varu zralé vypeckované meruňky, 2 lžíce vody, bílé víno, cukr, citronovou šťávu. Přidáme kousek celé skořice.

2

Vše zvolna vaříme, dokud meruňky zcela nezměknou a nerozvaří se.

3

Nakonec vyjmeme skořicovou kůru a omáčku propasírujeme.

4

Podáváme po vychladnutí.

Poznámka

Omáčku podáváme k teplým i studeným sladkým pokrmům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept