Punčová omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Punčová omáčka
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 64239 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 ks | Citronová kůra |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
50 g | Cukr krupice |
1 ks | Hřebíček |
2 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
2 polévková lžíce | Rum |
1 ks | Skořice celá |
1 kávová lžička | Solamyl |
250 ml | Víno červené |
1 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 137,3mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 39,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Citronová šťáva, Cukr krupice, Hřebíček, Pomerančová šťáva, Rum, Skořice celá, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Punčová omáčka postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce vlijeme víno, přidáme cukr, skořici, hřebíček, kousek citronové kůry, citronovou šťávu, pomerančovou šťávu a rum. Přivedeme k varu a za stálého míchání přilijeme škrob rozmíchaný v troše vody. Chvíli povaříme. |
2 | Omáčku podáváme teplou. |
Poznámka
Omáčku podáváme k teplým nákypům nebo sladkýcm nokům.