Recept

Teplý salát s křepelčími vajíčky

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 0 minut
Doba přípravy: 0 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 6424

Ingredience

1 ks Cibule
0,5 polévková lžíce Citronová šťáva
1 špetka Cukr krupice
0,5 kávová lžička Med včelí
1 polévková lžíce Ocet vinný
1 polévková lžíce Olej olivový
3 ks Pancetta
1 špetka Pepř černý mletý
5 ks Rajčata
100 g Salát hlávkový
1 špetka Sůl
4 ks Vejce křepelčí

Nutriční hodnoty jedné porce

226% Kalorie 4,459 kcal
Kilojoule 18 655kJ
10% Sacharidy 35 g
569% Tuky 427 g
514% Sodík 10 g
245% Bílkoviny 138 g

Teplý salát s křepelčími vajíčky postup přípravy receptu:

1

Vajíčka vaříme dvě minuty. Zchladíme. Smícháme citrónovou šťávu, polovinu octa, med, olej, sůl a pepř, důkladně prošleháme.

2

Směs salátových lístků, opereme, rozložíme na talíř, přelijeme zálivkou a promícháme.

3

Slaninu opečeme na pánvi, dokřupava, vyjmeme, výpek slijeme a na pánvi necháme jen asi 3 lžičky, na něm osmahneme cibuli na nudličky.

4

Přidáme rajčata, zbytek octa a špetku cukru. Ohříváme asi dvě minuty. Slaninu a rajčata s cibuli rozložíme na salát a ozdobíme

5

oloupanými, rozpůlenými vejci.

6

Podáváme s tousty a máslem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept