Teplý salát s křepelčími vajíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 0 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Teplý salát s křepelčími vajíčky
Celkový čas: | 0 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 6424 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
1 ks | Cibule |
0,5 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 špetka | Cukr krupice |
0,5 kávová lžička | Med včelí |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
3 ks | Pancetta |
1 špetka | Pepř černý mletý |
5 ks | Rajčata |
100 g | Salát hlávkový |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce křepelčí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 513g |
Draslík | 1g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 59,7mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Cukr krupice, Med včelí, Ocet vinný, Rajčata, Sůl, Vejce křepelčí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pancetta, Pepř černý mletý, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Teplý salát s křepelčími vajíčky postup přípravy receptu:
1 | Vajíčka vaříme dvě minuty. Zchladíme. Smícháme citrónovou šťávu, polovinu octa, med, olej, sůl a pepř, důkladně prošleháme. |
2 | Směs salátových lístků, opereme, rozložíme na talíř, přelijeme zálivkou a promícháme. |
3 | Slaninu opečeme na pánvi, dokřupava, vyjmeme, výpek slijeme a na pánvi necháme jen asi 3 lžičky, na něm osmahneme cibuli na nudličky. |
4 | Přidáme rajčata, zbytek octa a špetku cukru. Ohříváme asi dvě minuty. Slaninu a rajčata s cibuli rozložíme na salát a ozdobíme |
5 | oloupanými, rozpůlenými vejci. |
6 | Podáváme s tousty a máslem. |