Recept

Sladké jablečné želatinové kostičky

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (15%)
ID receptu: 64240

Ingredience

Želatina
2 ks Citrony
2 kg Cukr krupice
0,5 kg Hrušky
2 kg Jablka
700 ml Voda pitná
Na obalení
4 polévková lžíce Cukr moučkový

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 922 kcal
Kilojoule 3 856kJ
67% Sacharidy 240 g
1% Tuky 1 g
0% Sodík 8 mg
2% Bílkoviny 1 g

Sladké jablečné želatinové kostičky postup přípravy receptu:

1

2kg omytých jablek a 0.5kg hrušek rozkrájíme na čtvrtky, vykrojíme z nich jadřince a vložime je do hrnce. Dobře omyté citróny nakrájíme na plátky, přidáme je do hrnce k jablkům. Přilijeme 700ml vody a pod pokličkou, za občasného promíchání ovoce vaříme 30 minut. Poté podušené ovoce propasírujeme tak, abychom získali jen čistou dužinu a zvážíme ji. Podle váhy přidáme cukr: na 1kg ovocné dužiny dáme 1kg cukru.

2

V kastrólu jablka a hrušky s cukrem znovu povaříme. Když se cukr úplně rozpustil a směs bude hustá a začne se odlepovat od stěn, odstavíme hrnec z plotny.

3

Na plech vyložený pečícím papírem nalijeme ovocnou směs, povrch uhladíme a plech sjablky dáme na 2 dny odpočinout na dobře větrané místo. Musí tam proudit vzduch.

4

Po 2 dnech vzniklou želatinu nakájíme na kostičky (asi 2x2cm), obalíme je v práškovém cukru a můžeme podávat ke konzumaci.

5

Zbytek si vložíme do čisté, velké sklenice (nebo dózy) a dobře ji uzavřeme. Takto nám jablková želatina vydrží i 5-6 měsíců.

Poznámka

Ovocné želatinové kostky můžeme uvařit i jen ze samotných jablek. Podáváme je i dětem jako sladkost. Můžeme je podávat i k alkoholickým nápojům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept