Nejlepší pečené kuře

130 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1345 kcal
Bílkoviny
86 g
Tuky
93 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
3 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Před pečením oloupeme cibuli a nakrájíme na měsíčky. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na měsíčky. Máslo nakrájíme na plátky.
  • 2
    Do hrnce nalijeme vodu, rozmícháme v ní sůl a přes noc do něj namočíme omyté kuře. Hrnec musí být tak velký, aby bylo kuře celé ponořené ve vodě.
  • 3
    Druhý den kuře opláchneme, vložíme do pekáče, obložíme cibulí, jablky a plátky másla.
  • 4
    Celé kuře přikryjeme bobkovým listem, podlijeme polovinou vody a dáme péct do trouby předehřáté na 100 °C. Pečeme zhruba hodinu a půl.
  • 5
    Během pečení kuře podle potřeby ještě podlijeme vodou a přeléváme výpekem. Asi po hodině a půl kuře vyjmeme z trouby a necháme asi půl hodiny odpočívat. Troubu v mezičase předehřejeme na 200 °C. Poté kuře přelijeme kečupem a pečeme asi 10 – 15 minut.
  • 6
    Kuře podáváme bez bobkového listu, s upečenou cibulí a jablky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.