Recept

Nejlepší jehněčí žebra

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Nejlepší jehněčí žebra 5 1
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 64246

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová kůra
2 polévková lžíce Citronová šťáva
800 g Jehněčí žebírka
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 polévková lžíce Oregano čerstvé
0,5 kávová lžička Sůl
400 ml Vývar jehněčí
8 stroužek Česnek
1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 934 kcal
Kilojoule 3 906kJ
2% Sacharidy 9 g
111% Tuky 83 g
13% Sodík 261 mg
65% Bílkoviny 37 g

Nejlepší jehněčí žebra postup přípravy receptu:

1

Česnek oloupeme, bylinky drobně nasekáme. V hrnečku rozmícháme sůl, bylinky, citronovou kůru a šťávu.

2

Žebírka v celku opláchneme a osušíme. Ostrým nožem uděláme do masa zářezy, do nichž vkládáme česnek. Poté maso potřeme ochuceným olejem a vložíme do pekáče na mřížku a v troubě předehřáté na 190 °C. Zapečeme, poté teplotu snížíme na 170 °C a pečeme, až je maso měkké.

3

Během pečení potíráme výpekem a zbylým ochuceným olejem.

4

Po upečení maso vyjmeme z pekáče a pod alobalem necháme odpočinout.

5

Do výpeku vlijeme vývar, krátce povaříme, sejmeme z ohně, vložíme máslo a necháme rozpustit.

6

Maso naporcujeme, přelijeme šťávou a podáváme.

Poznámka

Jako přílohu podáváme bramborové noky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept