Nejlepší jehněčí žebra - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nejlepší jehněčí žebra
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 64246 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
8 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Citronová kůra |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
800 g | Jehněčí žebírka |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce | Oregano čerstvé |
1 polévková lžíce | Šalvěj čerstvá |
0,5 kávová lžička | Sůl |
400 ml | Vývar jehněčí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 178,7mg |
Draslík | 614,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 61,4mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,3mg |
Vitamín E | 3,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová kůra, Citronová šťáva, Jehněčí žebírka, Olej slunečnicový, Šalvěj čerstvá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Oregano čerstvé, Vývar jehněčí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Nejlepší jehněčí žebra postup přípravy receptu:
1 | Česnek oloupeme, bylinky drobně nasekáme. V hrnečku rozmícháme sůl, bylinky, citronovou kůru a šťávu. |
2 | Žebírka v celku opláchneme a osušíme. Ostrým nožem uděláme do masa zářezy, do nichž vkládáme česnek. Poté maso potřeme ochuceným olejem a vložíme do pekáče na mřížku a v troubě předehřáté na 190 °C. Zapečeme, poté teplotu snížíme na 170 °C a pečeme, až je maso měkké. |
3 | Během pečení potíráme výpekem a zbylým ochuceným olejem. |
4 | Po upečení maso vyjmeme z pekáče a pod alobalem necháme odpočinout. |
5 | Do výpeku vlijeme vývar, krátce povaříme, sejmeme z ohně, vložíme máslo a necháme rozpustit. |
6 | Maso naporcujeme, přelijeme šťávou a podáváme. |
Poznámka
Jako přílohu podáváme bramborové noky.