Fazolový burger s limetkovým jogurtem a salsou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolový burger s limetkovým jogurtem a salsou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 64256 |
Kategorie: | Burgery, sendviče |
Ingredience
1 ks | Avokádo |
0,5 ks | Cibule červená |
800 g | Fazole bílé sterilované |
150 ml | Jogurt bílý |
3 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
0,5 ks | Limetka |
2 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,3 ks | Salát ledový |
200 g | Salsa rajčatová |
100 g | Strouhanka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
6 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 44,5mg |
Draslík | 979,6mg |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,2mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Avokádo, Fazole bílé sterilované, Jogurt bílý, Koriandr čerstvý, Limetka, Paprika mletá sladká, Salát ledový, Salsa rajčatová, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Pepř černý mletý, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Fazolový burger s limetkovým jogurtem a salsou postup přípravy receptu:
1 | Z limetky vymačkáme šťávu. |
2 | Avokádo nakrájíme na plátky, cibuli na kolečka. |
3 | Fazole pomačkáme šťouchadlem na brambory. Přidáme strouhanku, mletou papriku, polovinu nasekaného koriandru, vejce a dvě lžíce salsy. Osolíme a opepříme podle chuti. Pořádně promícháme. |
4 | Směs rozdělíme na šest částí, z každé vytvarujeme karbanátek a necháme vychladit v lednici. Poté grilujeme 5 minut z každé strany dozlatova a do křupava. |
5 | Zbylý koriandr smícháme s jogurtem a limetkovou šťávou a opepříme. |
6 | Housky na hamburger rozpůlíme a potřeme jogurtem. Přidáme pár listů salátu, avokádo, cibuli a fazolový karbanátek, přidáme další jogurt, salsu a přiklopíme druhou částí bulky. |